Ik geloof in 'Terug naar de Natuur'.

Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat lichaam en geest in balans zijn. We worden blootgesteld aan straling, bewerkte voedingsmiddelen en stress. Door dit alles raakt ons lichaam en geest ontregeld en weet hier niet goed mee om te gaan. We krijgen klachten als hoofdpijn, migraine, concentratieproblemen, psychische klachten, burn-out, ontstekingen en irritaties, hart- en vaatziektes, hooikoorts, verminderde weerstand, overgewicht, diabetes, darm- en longziektes en nog veel meer.

Altijd al willen weten hoe essentiële oliën je gezondheid ondersteunen? Hoe je ze kan gebruiken? Hoe we etherische oliën kunnen inzetten voor het ondersteunen van onze gezondheid, goede humeur, ons lichaam en gebruik in het huishouden? Lees dan verder.

Eind 2017 werd ik door Helen Norp van Vital Aroma geïntroduceerd in de essentiële oliën van dōTerra, tijdens een workshop. Haar passie voor natuurlijke middelen en het creëren van een krachtige thuisapotheek waarmee iedereen op een makkelijke, natuurlijke en efficiënte manier hun gezond heid in eigen handen kan nemen, sprak mij erg aan.

Eerst ging ik het zelf gebruiken om mijn emoties meer te balanceren (in een samengesteld gezin is het soms dynamisch J). Als snel merkte ik dat de oliën

mij hielpen bij verkoudheid, slecht in slaap komen en bij mijn emoties. Maar ook was het heerlijk in mijn water of als dressing in mijn salades. Ik werd steeds enthousiaster omdat ik ook merkte dat het mijn familie en vrienden hielp hun fysieke, emotionele en geestelijke uitdagingen aan te gaan. Daarnaast gebruikte ik het ook in mijn yoga-studio en bij mijn coaching sessies. Wat een mooie resultaten door de aroma therapie. Wat alleen geur wel niet kan doen! En daarom wil ik het zo graag delen met de wereld, met jou! Ik wil jou inspireren om op een duurzame manier met je gezondheid, heling en het huishouden bezig te zijn.

Wat zijn dan essentiële oliën?

Al duizenden jaren werden essentiële oliën gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid. Deze kennis is met de jaren vergeten en ver van onze cultuur verwijderd. De laatste jaren neemt de populariteit van essentiële oliën enorm toe en steeds meer mensen hebben interesse in het creëren van een biologische omgeving voor het hele gezin. Nog nooit is gezond zijn en blijven zo’n uitdaging geweest als nu. Onze moderne maatschappij zit vol chemische middelen en toevoegingen en het lijkt bijna onmogelijk ze te vermijden.

Essentiële olie (ook etherische olie genoemd) is een uniek geschenk uit de natuur. Herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend. Deze zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vrijwel alle planten produceren essentiële oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw en verschillen in dikte. .

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die essentiële oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Essentiele oliën kunnen via verspreiding in de lucht – Aromatisch (via bijvoorbeeld een diffuser), door op het lichaam te smeren (Topisch) of in te nemen de  levenskwaliteit verbeteren. Ze kunnen worden gebruikt als supplementatie, eerste hulp, huishoudmiddelen, in voeding, voor kinderen en huisdieren,  ter ondersteuning van yoga en andere spirituele of sportieve activiteiten, ter ondersteuning van onze emotionele en mentale gezondheid en nog veel meer! Er is voor iedereen wel een functie te vinden.

Waarom dōTERRA

Sinds november 2017 behoor ik tot de dōTERRA familie. Een bedrijf met als missie om natuurlijke en krachtige essentiële oliën van therapeutische kwaliteit met de wereld te delen. De essentiële oliën van dōTERRA worden voorzichtig en zorgvuldig gedestilleerd uit planten die op het perfecte moment en met geduld zijn geoogst door ervaren kwekers uit de hele wereld. Dit zorgt voor de ideale samenstelling en werkzaamheid van het extract. Elke etherische olie van de dōTERRA wordt zorgvuldig en grondig getest doormiddel van het CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® kwaliteitsprotocol.

De voordelen etherische oliën dōTERRA:

  • 100% pure essentiële oliën
  • 100% zuiver
  • 100% natuurlijk, van wilde planten
  • gecertificeerd op therapeutische waarde
  • niet verdund
  • geen synthetische bestanddelen
  • geen conserveringsmiddelen

​​dōTERRA heeft een breed assortiment aan producten. Van enkelvoudige oliën tot samengestelde oliën, huidverzorgingsproducten, supplementen en speciale lijnen voor huidverzorging, kinderen, emoties, spieren en bescherming. Allemaal verwerkt met de meest fijne essentiële oliën.

Teelt

dōTERRA is Latijns voor “gift van de aarde”. Op dit moment telt dōTERRA meer dan 100 soorten essentiële oliën verdeeld over meer dan 40 landen. dōTERRA werkt om levens en gemeenschappen over de hele wereld te verbeteren. Veel van de etherische oliën die door dōTERRA worden aangeboden, zijn afkomstig uit ontwikkelingslanden, waar de telers en distilleerders vaak genade van derden hebben. dōTERRA Co-Impact Sourcing helpt bij het creëren van coalities van kwekers en destilleerders die ervoor zorgen dat lokale gemeenschappen eerlijke en tijdige betalingen ontvangen om hun families en gemeenschappen te ondersteunen. dōTERRA werkt samen met deze coalities om de middelen, instrumenten en training te verschaffen die nodig zijn om een langdurig partnerschap te waarborgen.

dōTERRA Healing Hands Foundation

dōTERRA heeft een non-profit doel; Healing Hands Foundation. Ze streven er naar genezing en hoop aan de wereld te brengen, een leven vrij van ziekte en armoede. Ook leren ze verschillende culturen zelfredzaam te zijn. De foundation wordt gefinancierd door de leden, medewerkers en de leidinggevenden.

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!