Reiki

Het woord Rei komt uit het Japans en betekent: heilig, universeel, spiritueel bewustzijn. Sommige mensen noemen dit ook wel (bewustzijn van) God, of Allah of de Bron.

Het woord Ki betekent: levenskracht, vitale kracht die levende wezens bezield en levensenergie.

Reiki of levenskracht is er altijd al geweest; het is dus niet uitgevonden door Usui. Usui werd zich er echter bewust van, gaf er een naam en handen en voeten aan middels zijn healing methode.  Alle energie cursussen werken met dezelfde universele energie en hebben veel raakvlakken.

Wat is Reiki nu precies En wat houdt de Reiki I, II en III cursus nu precies in?

Reiki komt uit Japan en Mikao Usui is de grondlegger van Reiki. Reiki betekent dus letterlijk ‘universele levensenergie’. Die energie zit in alles om ons heen, bomen, dieren, planten.

Met Reiki geef je die universele energie door via handoplegging en het activeert het zelfhelend vermogen. Zelfhelend vermogen heeft iedereen. Als je een snee in je arm hebt, geneest dat vanzelf. Geef je Reiki, dan ondersteun en versnel je dit proces door de energie die je geeft. Doordat je energie doorgeeft met Reiki word je na het geven van Reiki dan ook niet moe, maar krijg je er juist energie van. Het is het doorgeven van de Universele energie en niet je eigen energie.

Wil je liever een volledig online cursus? Ook dat kan! Neem daarvoor contact op

Is die energie dan nieuw? Een uitleg.

Ieder mens staat in verbinding met die universele energie. Als je kijkt bij baby’s, zie je nog dat zij heel erg in verbinding staan met die puurheid, die liefde, die energie. Je zou het kunnen vergelijken met een lamp, zonder lampenkap. Het licht schijnt heel helder, en er zijn nog geen (energie) blokkades en patronen en overlevingsmechanismen. Naarmate je ouder wordt ontwikkel je steeds meer overlevingsmechanismen, patronen e.d. om je te beschermen tegen pijn. Mensen noemen het ook wel eens muurtjes. Als we het metafoor erbij halen zou je kunnen zeggen dat je steeds meer lampenkapjes om het lampje heen opbouwt, en daardoor schijnt er steeds minder licht naar buiten. Je kan jezelf steeds meer kwijt raken, je gaat bijvoorbeeld steeds meer mee met verwachtingen die anderen van je hebben, gaat steeds meer in je hoofd, volgt minder je hart en als je dit in ernstige mate doorvoert dan zie je bijvoorbeeld een burn-out of overspannenheid ontstaan.

Waarom een Reiki Cursus?

Reiki  is opgebouwd uit Reiki I, Reiki II, Reiki IIIa en IIIb  (ook wel de Reiki Master genoemd)

Bij de Reiki 1 cursus krijg je 4 inwijdingen. Inwijdingen klinkt altijd voor mensen een beetje spannend, maar het is niets anders dan je universele energiekanaal verder te openen en je systeem helemaal te laten doorstromen met energie. Je zou het kunnen vergelijken met een kraan. Als je heel lang een kraan niet gebruikt, dan kan het even duren voordat er water uitkomt en soms komt er, door verkalking e.d., bruin water uit de kraan. Je gaat dan ook vervolgens het hele leidingstelsel reinigen zodat er schoon en helder water uitkomt. Dit kun je ook zo vergelijken met de inwijding, we zetten je energiekanaal (je waterkraan) weer open en vervolgens wordt je systeem flink gereinigd, waardoor energieblokkades, patronen en pijnen die op dat moment mogen worden losgelaten, ook daadwerkelijk worden losgelaten.

Bij de Reiki 1 cursus ga je vooral nog op fysiek (lichamelijk) niveau behandelen.

Bij de Reiki 2 cursus krijg je 1 inwijding en ga je nog meer de diepte in en wordt de energie vele malen sterker.

Bij de Reiki 3 cursus oftewel je Reiki Master, ga je echt op het diepste niveau behandelen en wordt de energie 16 keer zo sterk na de inwijding. Je leven staat echt in het teken van leven vanuit je kern. Volledig vanuit je kracht, liefde en licht leven. Gelukkig vanuit het idee dat je weet dat je je emoties, gedachten en lichaam niet bent, maar hebt. Een lichter leven leven.

Reiki is een vorm van complementaire zorg. Het kan dus aanvullend worden gebruikt naast reguliere zorg (het is geen vervanging; raadpleeg bij klachten ook altijd een arts of specialist). Het kan helpen om lichamelijk, emotioneel en mentaal meer balans te ervaren. Soms wordt het bijvoorbeeld gebruikt om emoties of trauma’s  te helen, verslavingen te doorbreken, inzicht te krijgen in het doel van je leven en om je bewustzijn te vergroten. Daarnaast kan het je in hectische of stressvollere periodes een moment van rust en “me-time” geven.

Tijdens de Reiki 1 cursus word je ingewijd in de eerste Reikigraad.

Wat leer je?

Naast de vier initiaties (die tezamen de inwijding 1e graad zijn)  die je krijgt, leer ik je:

 • Wat Reiki is en hoe het is ontstaan
  • Hoe je jezelf kunt behandelen
  • Hoe je iemand anders kunt behandelen (stoel- en tafelbehandeling)
  • Welke chakra’s er zijn en hoe je deze kunt behandelen. Daarnaast is er alle ruimte voor vragen die je hebt.

Inwijdingen

Tijdens een Reiki cursus word je ingewijd. Deze inwijding zorgt ervoor dat je energiekanaal steeds een stukje verder wordt geopend. Je staat steeds meer open om de universele levensenergie te ontvangen en door te geven.

Data en investering

De Reiki cursus wordt of individueel of in een groepje van maximaal 3 personen gegeven. De cursus duurt een dag van 09.00 uur – 16.00 uur. De data worden in overleg gepland. Zie de prijslijst voor je investering.

 • Je ontvangt alle aandacht van mij op deze dag(en) en alle mogelijkheid altijd je vragen te blijven stellen (ook na de Reiki cursus) Je komt in een groeps app na de tijd waar je vragen kunt stellen en er zijn (tegen betaling) terug kom dagen.
 • De dag is voorzien van koffie/thee en lekkers (m.u.v. de lunch). Tussen de middag heb je tijd voor jezelf. De middagpauze is 12.00 – 13.00 uur.
 • Aan het begin van de dag ontvang je jouw cursusboekje. Aan het eind van de dag ontvang je een presentje en een eigen certificaat

Tijdens de Reiki 2 cursus word je ingewijd in de tweede Reikigraad. Reiki 2 geeft je veel verdieping in de Reiki die je geeft en in je persoonlijke ontwikkeling. Daarbij wordt je intuïtie sterker en ga je van ‘zwakstroom => wisselstroom”

Om Reiki II te volgen is het belangrijk dat er minimaal 21 dagen tussen Reiki I en II zitten. Dit omdat jouw eigen lichaam ruimte moet krijgen om te ontgiften.

Wat leer je?

Naast de inwijding die je krijgt, leer ik je:

 •  de drie Reiki symbolen, hoe deze verdieping in de Reiki brengen en hoe je deze kunt te gebruiken
 •  hoe je iemand op afstand kunt behandelen (en dat ook daadwerkelijk gaat doen met iemand waarmee jij hebt afgesproken)

Het nemen van je eigen verantwoordelijkheid is essentieel. De kracht wordt steeds groter doordat de energietrilling hoger wordt. Dit maakt je dienstbaar aan het grote geheel. Doordat je ook op afstand werkt, stem je af op het grote Reiki-energieveld. Doordat je daarmee in contact staat haal je daar je energie vandaan, maar tegelijkertijd voed je dat energieveld ook. Daardoor wordt dat veld steeds sterker. En de dragende kracht is onvoorwaardelijke liefde.

Data en investering

De Reiki II cursus wordt net als Reiki I individueel of in een groepje van maximaal 3 personen gegeven. De cursus duurt 1 dag van 09.00 uur – 16.00 uur.  Data en tijden worden in overleg afgesproken. Zie de prijslijst voor je investering.

 • Je ontvangt alle aandacht van mij op deze dag(en) en alle mogelijkheid altijd je vragen te blijven stellen (ook na de Reiki cursus) Je komt in een groeps app na de tijd waar je vragen kunt stellen en er zijn (tegen betaling) terug kom dagen.
 • De dag is voorzien van koffie/thee en lekkers (m.u.v. de lunch). Tussen de middag heb je tijd voor jezelf. De middagpauze is 12.00 – 13.00 uur.
 • Aan het begin van de dag ontvang je jouw cursusboekje. Aan het eind van de dag ontvang je een presentje en een eigen certificaat

Reiki 3 cursus wordt ook wel de Reiki Master genoemd, oftewel de meestercursus. De Reiki 3 cursus gaat echt dieper op Reiki in. Om de Reiki 3 cursus te gaan volgen is het erg belangrijk dat je al veel met Reiki hebt gewerkt. Je bent toe aan de Reiki 3 cursus als je zeker weet dat je Reiki in je leven blijft toepassen en gebruiken.

Reiki 3A

In Reiki 3A krijg je 1 inwijding en leer je te werken met het vierde symbool, het master symbool. Hiermee rond je in feite je Reiki-opleiding voor jezelf af. Je kan de heling op alle niveaus (tegelijkertijd) inzetten; fysiek, energetisch, mentaal, emotioneel en spiritueel en dat maakt je een heel mens. Daardoor zal je vanuit een hoger bewustzijn kunnen leven. Je integreert alle niveaus met elkaar. Je leert te helen tot diep in de kern, op spiritueel niveau en compleet holistisch te helen. Je wordt meester over je eigen leven en krijgt steeds meer bewustwording. Je intuïtie wordt nog sterker, je volgt je hart en je staat helemaal in je kracht.

Een dagdeel wordt besteed aan Reiki bij kinderen/dieren en/of coaching sessie bij mij of een behandeling van mij. We spreken deze laatste samen door hoe we hem gaan invullen. 

Data en investering

De Reiki 3A cursus wordt individueel gegeven en bedraagt 3 of 4/5 dagdelen. Dit is een persoonlijk traject en afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt en hoe het is geïntegreerd in jouw leven. Daarom kan deze ook niet samen met iemand. Evt. kan het eerste dagdeel kinderen/dieren wel samen.

Data en tijden worden in overleg afgesproken. Zie de prijslijst voor je investering. Een dagdeel is van 09.00 uur – 12.00 uur of van 13.00 uur -16.00 uur.  De laatste dagdeel spreken we samen af.

Reiki 3B cursus MASTER

Indien je door wilt gaan om zelf mensen voor Reiki op te gaan leiden en daarmee Reiki-inwijdingen te geven, of totale meesterschap nemen over je eigen leven, dan kun je de Reiki 3B cursus volgen. Reikimaster. Dit is een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij je wordt gecoacht en begeleid om eventueel zelf inwijdingen te geven, Reiki cursussen te geven en oefen-/terugkomavonden te organiseren. Aangezien dit een heel persoonlijk proces is, kijken we samen wat jij nodig hebt om in compleet vertrouwen je eigen authentieke Reiki cursussen gaat geven. De kosten zijn daarvan afhankelijk. De dagdelen ook. Gemiddeld is 2 dagen, zie de prijslijst voor je investering.. Dit kan niet samen en doen we individueel.

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!