Hatha Yoga

De lessen in de studio zijn gebaseerd op Hatha Yoga. Ik ben opgeleid tot Hatha Yoga docent. Doordat ik ook mindfulness based trainer en yoganidra teacher ben, heb ik inmiddels mijn eigen sausje over de lessen gegoten. Ik noem het Slow Flow.

We starten de les met een heerlijke visualisatie of ontspanningsoefening. Daarna nemen we houdingen aan die fijn zijn voor lichaam. Je neemt ze aan zo als voor jou lichaam lukt en goed voelt. Door de houding aan te houden en er door heen te ademen, beadem je de spieren, waar vaak wat spanning op zit. Hierdoor kunnen ze na de houding volledig ontspannen. Je wordt je bewust van je lichaam en de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn. De vrijgekomen energie wordt aan het zenuwstelsel toegevoegd doordat we na de houding even navoelen. 

Er zijn zelfstandige houdingen in de les maar ook zogeheten flows, dynamische yoga. Dit zijn een aantal houdingen achter elkaar. Hierna volgt dan het navoelen. Een voorbeeld van zo’n flow serie is de Zonnegroet.

Er zijn ook Pranayama’s. Dit zijn ademhalingsoefeningen. Ademhalingsoefeningen zijn goud voor het lichaam. Het brengt allerlei processen op gang en jij wordt je bewust van je ademhaling. Bewust dat jij je ademhaling kan sturen en regelen. En het mooie is, je adem heb je altijd bij je.

De les eindigt met een meditatie. Vaak heeft een maand of een les een thema, en is de meditatie hierop gericht. Dit zodat de les kan integreren in je geest.

Het resultaat van Hatha Yoga is een gezond functionerend lichaam en een geest die in een steeds betere harmonie met elkaar samenwerken.

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!