Yoga Nidra & Meditatie

De meditatiegroepen zijn bedoeld voor hen die zich specifiek willen verdiepen in meditatie en geen behoefte hebben aan lessen waarvan lichaamsoefeningen (Hatha Yoga) een onderdeel zijn. Yoga Nidra is een onderdeel van de avond.

Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’.

De avond begint met een Yoga Nidra sessie. Dit is de yoga van de slaap. Een half uurtje Yoga Nidra staat voor 3 uur slaap. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra is je fysieke lichaam en een groot gedeelte van je geest in diepe slaap, maar je bent nog wel bewust.

Het is dus bewuste diepe slaap, of slaap met een spoor van bewustzijn. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Tijdens of na de nidra neem ik je mee naar een helende meditatie. Je bent zo ontvankelijk dat deze meditatie door werkt in de diepste lagen van je geest, je onderbewustzijn. Het Yogisch bewust zijn is in jou aanwezig, het is echter alleen versluierd. Als een spiegel met een laagje stof. Meditatie zorgt ervoor dat het laagje stof verdwijnt. Dat je tot je eigen kern komt, je eigen zelf. Je komt in aanraking met alle bewustzijnsgebieden, van de hogere tot de lagere en leert deze kennen. De kracht van boven bewerkstelligt een transformatieproces op al deze gebieden. De meditatie van die avond zorgt voor heling daar waar het voor jou nodig is. Meestal heeft de meditatie een thema. Deze kunnen zijn: je innerlijke kind, 1 van de 7 chakra’s, vader/moeder meditatie, de innerlijke criticus, compassie en houden van jezelf, en nog veel meer.

Na de meditatie ben je stil en in deze stilte trek je een orakel kaart. Deze kaart is een verdieping van de heling en de boodschap van het universum. Het is altijd de juiste kaart omdat je in jouw eigen energie bent en met deze energie de juiste kaart aantrekt. Geniet vooral van de boodschap van de kaart en neem deze mee de maand in. Een Nidra Meditatie sessie werkt namelijk 30 tot 40 dagen door.

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!