De kracht van gedachten – de kracht in jou!

Je hersenen zijn maakbaar! (Het maakbare brein van Neuropsycholoog Sitskoorn). Je hersenen zijn maakbaar door ze te vormen tot wie je wilt zijn. We geven onszelf om wat voor reden dan ook, niet de tijd om te leren wat we willen leren. We worden hierdoor eerder een gebruiker dan een architect van onze hersenen. Dat is prima, als je je maar realiseert dat je ook de architect en producent kunt zijn. Dan kom je echt in je kracht te zijn.

We hebben 7 universele wetten. 1 ervan is de Wet van de aantrekkingskracht. Als je je in meditatie / gedachten richt op het verlangen naar inzicht, liefde, geduld of vrede, weerkaatst je meditatieve vermogen deze deugden en worden ze aangetrokken. Richt je dus bij meditatie / gedachten op de deugd kracht, ervaar dan eens wat er gebeurd. Onthoudt dat jij alleen de architect van je leven bent.

Kracht is je innerlijke vermogen om alles wat er op je pad komt aan te kunnen.  Kracht is de gave om vol te houden als je op de proef wordt gesteld. Je groeit in kracht als je de uitdagingen van het leven met vertrouwen en volharding tegemoet treedt. Je vergroot je kracht als je kiest voor zachtaardigheid en geduldig blijft. Je blijft krachtig als je beseft dat het lijden een draad is die door het weefsel van je leven loopt, niet om je ongelukkig te maken, maar om je op een welmenende manier te helpen veranderen.

Karakter kan niet gemakkelijk en rustig ontwikkeld worden. Slechts door ervaring en beproeving wordt je ziel versterkt, je visie helder en je ambitie gestimuleerd en succes behaald.

Helen Keller

Kracht is veelzijdig. Denk aan verbeeldingskracht, de kracht van samenwerking of visualisatie of wilskracht. De krachtenlijst is oneindig. Wanneer ik naar mijn eigen leven kijk, besef ik dat ik kracht op veel verschillende manieren heb ingezet. Door de jaren heen ben ik gaan begrijpen hoe sterk de kracht van gedachten is en hoe belangrijk zachtaardigheid en geduld daarbij zijn.

Realiseer je dat je zelf de schepper bent van je eigen realiteit. De kracht van gedachten, energie, intenties en woorden is heel intens en heeft ontzettend veel invloed op ons dagelijks leven, Ken je het gevoel dat je je slachtoffer voelt van wat je overkomt? Zet dan de kracht in van gedachten en creëer een nieuwe, positieve werkelijkheid. In min blok over de kracht in jezelf lees je hoe mij de kracht door mijn leven heeft geholpen.

Mijn persoonlijke verhaal

Ik was niet gepland, dus eigenlijk ongewenst. Thuis kreeg ik weinig aandacht en stond er van kleins af aan “alleen“ voor. Een ondernemend gezin maakte dat ik door ging, ging pleasen om maar de vrede te bewaren en op mijn tenen liep. Daarbij veel verhuist, dus weinig hechting met leeftijdsgenoten. Maar ik wist wat ik wilde en voelde en dat maakte mij krachtig.

Op de lagere school werd ik gepest, wat mij erg onzeker maakte, maar ik liet mij niet kennen, ik was krachtig en bood weerstand. Dit ging door op de middelbare school.. maar ik was krachtig. Mijn ouders gingen scheiden, heftig, maar sloeg mij door die fase heen met kracht. Mijn vader verdween uit beeld, en ondanks dat ik hem vreselijk mistte, zette ik mij erover heen en ging er doorheen en werd krachtiger.

Ik werkte keihard en was trots op mijzelf dat ik gewoon door bleef werken als politie-agente toen ik zwanger was en nadat ik bevallen was van de oudste. Want ja, met hard werken bereik je veel was een harde overtuiging in mijn hoofd.

Ik voelde mij vol kracht tijdens die bevalling! Ook na de tweede bevalling bleef ik werken. Ik stond er vaak alleen voor, en deed alles. Ik zorgde dat de kleertjes klaar lagen, dat de kinderen aangekleed waren voor mijn vroege dienst aan, dat ik terug kwam tijdens de dienst om te voeden, dat ik na mijn vroege dienst boodschappen deed, nog even klusjes in huis, het eten kookte, ’s avonds de kinderen deed. Wat een kracht heb ik ingezet om dit vol te houden.

Mijn huwelijk liep slecht, maar ik vocht en hield krachtig vol. Mijn ouders waren immers gescheiden en ik had mijzelf ingeprent dat ik dat nooit zou doen. Tot het niet meer ging en het leven mij wat anders bracht. Een ongeluk, waarbij ik moest revalideren en inzien dat het politiewerk niet meer kon. Maar man oh man, wat heeft dat ongeluk mij veel gebracht.

Ik ontdekte door Reiki de ware kracht in mij. Ik ontdekte door een maatschappelijk werker die tegen mij zei: stel dat je elke 7 jaar een andere partner mocht kiezen om te groeien, dan is je keuze te scheiden heel normaal. Wouw.. Dat was het moment dat ik het inzicht kreeg,  dat wanneer ik de overtuiging weghaalde dat ik nooit mocht

scheiden, ik mezelf toe kon staan te stoppen met het huwelijk. Zo kon ik de kracht vinden de pijn van een scheiding aan te gaan en zo ook mijn eigen pijn helen.  Daarnaast had ik daarna ook de kracht om ontslag te nemen. Kracht om twee opleidingen te doen als alleenstaande ouder met twee jonge kinderen. En door die opleidingen werd ik nog krachtiger, want ik leerde zachtaardig te zijn tegen mezelf en van mezelf te gaan houden. Mezelf van een afstand te zien, waardoor ik alles beter aan kon. Lang leve de psycholoog die mij hielp!

Nadat mijn nieuwe liefde op mijn pad kwam, mijn huidige man, raakte ik in een burn-out. Want hoe kon ik dit nu ontvangen, terwijl ik het nooit heb gehad. Ik wist niet eens hoe ik mij moest binden. En hoe moest ik nu ineens een liefde combineren met wat ik deed.

Kortsluiting en een burn-out was het gevolg. Ik wist inmiddels dat de kracht van gedachten je konden helpen, maar door het volgen van een mindfulness training, leerde ik mijn gedachten te sturen. Ze zelf te bepalen. Ik merkte hoe krachtig dat was. Ik leerde mijn negatieve gedachten over mezelf: Dat ik niet goed genoeg was, dat ik het niet waard was, etc. om te zwaaien naar positieve gedachten. Ik ben het wel waard. Ik mag er zijn. Ik leerde nog meer dat geduld voor mezelf maar ook voor de ander, heel belangrijk was.  De kracht van mijn eigen gedachten heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik weer in harmonie met mezelf en de ander kon zijn.

Dus als ik zo terug kijk naar mijn leven, kan ik alleen maar zeggen dat positiviteit mij krachtig heeft gemaakt en overal door heen heeft geholpen. Dat alles nodig was en dat ik dankzij dit alles ben wie ik nu ben. En ik kan met eerlijkheid en oprechtheid tegen mezelf zeggen: Ik ben trots op mij en ik hou van mij.”

Ik durf te vertrouwen op mijn eigen kracht en op de kracht van het universum. Mijn leven stroomt moeiteloos. Dus ga ook voor de kracht van gedachten! Want het is de kracht in jou! Voel het, geloof het en geniet ervan! Hier volgen wat gedachtes die je zomaar zouden kunnen helpen:

 • Ik kan buigen zonder breken.
 • Ik gebruik mijn innerlijke kracht
 • Ik voel mijn innerlijke kracht.
 • Ik sta stevig en vertrouw op de kracht in mijzelf
 • Ik ervaar de kracht van liefde
 • Ik kies bewust voor volhouden (of als het beter is) stoppen
 • Ik groei van uitdagingen.
 • Ik ga mijn leven aan met moed en kracht
 • Ik ben krachtig in loslaten
 • Ik blijf onder alle omstandigheden in mijn kracht
 • Ik ben mij bewust van de kracht van gedachten
 • Ik denk positief

 Ken je eigen kracht. Kracht versterkt je ziel!

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!