Geef betekenis aan jouw leven!

Welke betekenis geef jij aan jou leven, aan jouw dag? Ja je leest het goed. Jij geeft  betekenis aan het leven en jouw dag en niet andersom!

Ik ben een gelukkig mens. Ik leef mijn missie, weet wie ik ben en wat ik wil. Ik ben daar erg dankbaar voor. Ik weet dat er heel veel mensen zijn die zich nog afvragen wie zij zijn of waarom ze hier zijn. We denken vaak dat het leven ons betekenis geeft, maar het is andersom. Jij geeft betekenis aan jouw leven.

Je leven geeft je het leven. En dat is echt het mooiste wat er is. Het geeft je de levenskracht en de levensenergie. Maar jij mag wat met deze energie en kracht doen. Jij geeft betekenis aan deze kracht en energie, aan je leven. Jij maakt je leven zinvol.

Vaak wachten we tot een ander ons leven zinvol maakt, of het werk ons leven zinvol maakt of we zijn op zoek naar zingeving. Maar heb je het al eens omgedraaid? Heb je al eens bedacht om zelf de betekenis te creëren?

Stop met zoeken.
Stop met je afvragen wie je bent.
Stop met af te vragen wat je hier doet.

Geef zelf de betekenis hieraan. Wat geeft jouw energie, plezier, voldoening, vreugde? Waar hou je van? Wat maakt jou blij?  En zet hierin dan een gerichte actie. Stop met de dingen die dat niet doen en neem je kleinst mogelijke stap naar de dingen die dat wel doen. Geef zingeving aan jouw leven. Want dat is het mooiste wat er is!

We laten de dag, ons leven vaak afhangen van de momenten, van wat er komt. We zien wel wat de dag ons brengt, het leven ons brengt. Prima natuurlijk om zo afwachtend te zijn…. Maar je kunt er zelf zoveel instoppen. Door af te wachten, ons  afhankelijk op te stellen en niet het  heft in eigen handen te nemen, bepalen we niet zelf welke richting we op willen gaan. We varen niet onze eigen koers. 

Dus creëer zelf de betekenis van je leven, je werk en je relatie. Zie de mogelijkheden die in jouw zitten. Zie je talenten, zie je vaardigheden, zie je kennis, zie je weten…. Laat jezelf zien. Durf zichtbaar te zijn. Durf het leven te leven wat jij wilt! Heb de mensen lief om je heen. Geef betekenis en zingeving aan alle momenten in je leven. De goede en de slechte.

In mijn yoga lessen zeg ik altijd, dat wat je mee maakt kun je aan en is nodig om jouw ziel te laten groeien. En zo is het. In elke situatie zit een les en als je die ontdekt, kom je er wijzer, beter en met meer ervaring uit. Je leert het meest van de lastige, moeilijke en diepe situaties. Hoe moeilijk ze soms ook zijn. En wat moeilijk is, moeite kost, blijkt achteraf echt vaak de moeite waard.

Er zijn ook mensen die juist dat wat zo moeilijk was, als kracht gaan inzetten. Hier ben ik zelf ook 1 van. Ik ben de dingen die ik heb meegemaakt (en geloof me dat zijn genoeg ervaringen) als krachtbron gaan zien. Ze hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. En nu zet ik mijn krachtbronnen in om mensen verder te helpen. Om mensen te helpen op hun weg naar hun zelf. Ik mag mijn licht doorgeven en dat is mijn missie.

Dus ik geloof echt, dat jij betekenis geeft aan jouw leven, aan jouw dag. Jij maakt jouw leven en jouw dag. Dus denk  aan het leven wat jij wil creëren en leef dit elke dag! Neem het roer in eigen hand en vaar de koers die jij wil.

Zet af en toe de zijlen bij, verander van koers, maar blijf betekenis geven aan jouw leven! Zet je beste voet naar voren!

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!