Open up

Openheid is een schat,, diep van binnen
Bij ieder van ons aanwezig.
Bij sommige zichtbaar, altijd een deel van onze persoonlijkheid.
Soms zetten we hem nog niet optimaal in
Soms ligt hij nog diep verborgen
Te wachten om gedolven te worden.Als een diamantje opgraven en dan de vlakjes slijpen.

Open-Up – Waar wil jij je voor openen? Welke lagen wil jij afpellen? Hoe wil jij zijn? Hoe wil jij je leven inrichten? Mooie vragen niet waar? Als een ei gebroken wordt vanuit een kracht van buiten, dan eindigt het leven. Maar is het gebroken vanuit een kracht van binnen, begint het leven… Grootste dingen beginnen altijd van binnenuit. De wet van de aantrekking werkt ook zo. Als je het kunt zijn, kunt voelen en ervaren, kun je het aantrekken. Dus wat wil jij aantrekken in 2023? En  wat is je groots mogelijke kleine stap die je deze week hierin kunt maken?

Openheid is eerlijks zijn, helder en oprecht, terwijl je deelt wat je bent en wat je voelt zonder huichelarij. Openheid is de bereidheid nieuwe ideeën te overwegen en met een open instelling te luisteren naar anderen. Wanneer je open bent, ben je toegankelijk voor zegeningen en verrassingen van het leven. Kun jij je openen voor moed, zodat jij je open kunt stellen voor een leven dat jij wilt?

Laat mij je eens vertellen, wie ik ben
Laat mij je eens vertellen, hoe goed ik mezelf ken
Ik heb veel kwaliteiten, geen uitdaging is te gek
Ik heb veel kwaliteiten, ga steeds vaker op mijn bek
Nadenken doe ik niet, presteren is mijn doel
Nadenken doe ik niet, weg met dat nare gevoel!
Een ware maskerade, zo ploeter ik maar door
Een ware maskerde, niet zeuren, kop ervoor!
Maar vandaag keek ik in de spiegel, en wist niet wie ik zag
Maar vandaag keek ik in de spiegel en wist ik….. maskers af….

Betram

Hoe open kun jij zijn naar jezelf. Kun jij je masker af doen. Het masker van altijd maar door, altijd maar presteren, altijd maar op weg naar een doel? Durf jij je masker af te doen en te kijken naar wie je echt bent?

Wanneer je open bent, ben je toegankelijk voor de zegeningen van het leven. Je wilt niet perse de reactie van de ander te beïnvloeden. Je hebt meer belangstelling voor contact maken dan voor controleren. Je luistert naar de gevoelens van anderen met meelevende belangstelling. Maar nog belangrijker, je luistert naar de gevoelens in jou. Want alleen als je die masker af doet, kan een ander echt naar je luisteren, omdat jij echt naar jezelf luistert. 

Wordt bewust, leef bewust. Wees Nu aanwezig, in dit moment, want er is geen ander moment dan nu. De kunst zit hem in het telkens weer opnieuw openstellen voor alles wat je doet en alles wat je doet, uit te voeren alsof je het voor het eerst doet. Herhalingen bestaan niet. Zo is het ook met ons eigen leven. Als jij bewust bent van dit moment, dit leven, nu! Zal het leven zich ontvouwen zoals het zich mag ontvouwen. En kun jij zijn wie jij wilt zijn, zonder maskers! Sta jij hier open voor? Een mooi liedje is het liedje van Trijntje Oosterhuis: Ken je mij. Luister maar en laat je meevoeren naar binnen in jou. Want dat is waar je licht schijnt.

Als Schilden vallen

Je pelt je verleden af, als een ui, laag na laag
Een reis naar de kern, wie ben jij, is de vraag.

Langs plaatsen van verdringing, waar je liever nooit meer kwam
Confronteert je met een waarheid, waar men je te veel ontnam

Het laten vallen van je schilden, maakt je zichtbaar, brengt vragen
Je voelt je naakt en kwetsbaar, gedrenkt in onbehagen.

Maar het is de weg te gaan, waar het eindigt is nog de vraag
De weg van de progressie, stap voor stap, laag voor laag.

Zo ga je door met ontbloten, van je ware identiteit
Laten zien wie je nu bent, neem de stap….. het is tijd!

Wees niet bang, je bent een van velen en tegelijk is er maar 1 zoals jij Soms zul je moeten roepen:
“Laat me vrij”

Durf jij kwetsbaar te zijn, je helemaal bloot te geven en te laten zien wie jij bent? Open je Up voor je zelf. Laat zien wie jij bent en wees niet bang voor je eigen licht. Want bij elke laag die je afpelt, bij elke mantel die je af doet, komt jouw licht steeds meer tevoorschijn. En dit licht, Jouw licht is bedoeld te stralen.

En dat gaat stralen als jij doet wat jij het liefste doet en bent wie jij diep van binnen bent. Wees niet bang. Je mag opnieuw beginnen, vastberaden, doel bewust, elke dag weer. Dat is de autobiografie van het leven. Je valt in een gat en na 3 of 4 keer in het gat te zijn gevallen, kom je er zelfstandig uit, zonder hulp en kies je een andere weg. Dus geef niet op… Zet door… Open je voor het mooie van het leven. Want ja, het leven is mooi. Luister naar wat het jou te bieden heeft!!!

Jij mag opnieuw beginnen, vastberaden, doelbewust of aarzelend op de tast
Houd je aan de regels, volg je eigen zinnen, laat die hand maar los of houd er juist een vast

Een mooi verhaal om mee af te sluiten.

Een docent begeleidde op de Universiteit een blinde student, genaamd John. Op een dag vroeg de docent aan John waarom hij blind was. John vertelde hem over een ongeluk dat hij had gehad toen hij een tiener was. Dit ongeluk ontnam hem niet alleen zijn gezichtsvermogen, maar ook al zijn dromen. “Ik was verbitterd en boos op alles en iedereen”, vertelde hij. “Ik reageerde mijn boosheid af op iedereen die in mijn buurt kwam. Omdat ik voor mijn gevoel geen toekomst meer had, sloot ik mij op in mijn kamer en kwam alleen naar buiten om te eten.

Deze bekentenis verraste de docent. John liet hem totaal geen blijk van verbittering of boosheid zien. Hij vroeg John om de verklaring van deze verandering.

John gaf aan dat dit de verdienste van zijn vader was. Die had genoeg van het tranendal van zijn zoon en vond het tijd worden dat hij het leven weer oppakte. Met het oog op de komende winter gaf hij hem de opdracht de luiken voor het raam schoon te maken. Je bent klaar voordat ik thuiskom, anders zwaaide er wat, dreigde zijn vader, en sloeg de deur achter hem dicht.  John had hierop furieus gereageerd. Mopperend en scheldend schuifelde hij op de tast naar de garage, vond de trap en de schoonmaakmiddelen en ging aan de slag. Wat zullen ze zich schuldig voelen als ik van de ladder val en mijn nek breek had hij gedacht.

Maar hij viel niet. Stukje bij beetje ging hij zo om het hele huis heen en maakte de klus af.

De vader bereikte het doel dat hij John had laten ontdekken dat hij nog kon werken. John begon hierdoor zijn leven opnieuw in te richten. Jaren later hoorde John dat zijn vader geen moment van zijn zijde was geweken en 1,5 meter steeds achter hem had gestaan 😊

Dit verhaal laat zien, dat er altijd een keuze is, altijd een mogelijkheid om de draad weer op te pakken. Maar je zult jezelf vrij moeten laten en open moeten staan voor de mogelijkheden die er altijd zijn! Hoe wil jij je openen voor alles wat mogelijk is om je beste versie van jezelf te zijn in de beste versie van jouw leven?

Ondersteun jezelf om te openen:

Affirmaties:

  • Ik sta open voor de moed om mijn leven te leven, zoals ik dat wil
  • Ik sta open voor het leven, zoals zich dat aan mij ontvouwt
  • Ik open mij voor de kracht in mij
  • Ik open mij voor vertrouwen en ga mee in de stroom
  • Ik open mij voor het licht in mij zelf.
  • Ik laat licht, het vuur in mij ontbranden en straal van binnen uit.

Diffuser mixen:

  • Sta op, openup: 5 dr. Arise
  • Moments of Midnfulness, 1 dr Lime, 1 dr Eucalyptus en 1 dr. Myrrh
  • Open Up: 3 dr. Air, 2 dr. Wild Orange en 2 dr. Green Manderin.
  • Een nieuw begin: 2 dr. Bergamot, 2 dr. Frankincense, 2 dr. Elevation.
Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!