Verzoening

Verzoening is dat de vriendschap in een relatie hersteld wordt, nadat er een breuk is opgetreden. Deze relatie kan zijn tussen twee of meer personen. Het goedmaken, bijleggen en vredesluiten. Voor mij is het afgeleid van zoenen: Dus het  splitsen in ver-ZOEN-ing.

  • Z =  Zien wat er is, Aankijken van pijn, verdriet of andere gevoelens en emoties.
  • O = Open. Dit zien met een openblik en open houding.
  • E = Eerlijk. In alle eerlijkheid naar jezelf.
  • N = Nemen van je eigen leven, je eigen lot.

Dus een mooi thema in de maand december, waar we vooral Vrede op aarde wensen. Vrede zit in jou. De verzoening zit in jou. Als jij met alle openheid en eerlijkheid naar jezelf durft te kijken, dan zie je wat er daadwerkelijk is en kun je het nemen. En dit is niet altijd leuk. Maar het is wat het is. Alles heeft een diepere betekenis als je maar dieper wilt kijken in jezelf.

Klinkt makkelijker dan het is. Want wie wil nu zijn of haar pijn en verdriet of lastige situaties onder ogen zien, echt onder ogen zien. We willen graag weg van pijn, verdriet of weerstand. We willen dat het er niet is. Maar juist dat te willen is de strijd aan gaan met dat wat is. En dit kost jou veel energie. Dus maak vrede met dat wat er is. Maak vrede met de pijn, verdriet of weerstand. Neem het. Zie het en verzoen je er mee.

Ik hoop je de komende maand te helpen met Verzoening. Dat jij vooral jezelf kunt vergeven en alle personen die jou gekwetst hebben in jou leven.

Om je te ondersteunen met etherische olie in dit thema: In de diffuser een mix van: Let go: 4 dr. Forgive en 2 dr. Douglas Fir.

Hartgedachte: Ik leef in een cirkel van liefde.

Liefs Lydia

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!