Wijsheid van Louise Hay: 3 fijne levenslessen

levenslessen Louise Hay

Voor veel die mij kennen weten dat Louise Hay mijn voorbeeld is van positiviteit en inspiratie. Haar 21 daagse Spiegel Challenge heeft mij leren houden van mezelf. Het is daarom ook dat ik zo trots ben, dat je deze gratis kunt doen op mijn community. Bekijk hem hier: Community Het Zonnepad 

Naast mij, heeft Louise Hay vele mensen over de hele wereld geholpen met haar wijze inzichten in haar klassiekers zoals die ook bij mij in mijn boekenkast staan, zoals Je kunt je leven helen. Ik vind het persoonlijk fijn om geïnspireerd en herinnert te worden aan haar wijze worden. Daarom dit blog, met drie wijze levenslessen van haar.

  • Het geven en ontvangen.

Het leven is echt heel eenvoudig: wat we geven, krijgen we terug

Wat jezelf denkt of over jezelf denkt, wordt je waarheid. Ik, net zoals jij, ben zelf verantwoordelijk voor mijn leven, en alles wat daarin zit. Ik ben verantwoordelijk voor zowel de goede dingen, maar ook voor de minder goede dingen. En wat is goed dan he? Ook dat is maar een mening. In ons hoofd. Wat je met je gedachten en je gevoelen uitzend, komt bij je terug.

De gedachten die we denken en de woorden die we uitspreken creëren onze ervaringen. Ik geef ook Quantum avonden, waar dit vooral naar voren komt. Geloof jij in toeval? Of geloof je in synchroniciteit van het leven?

Je creëert zelf wat je overkomt en vervolgens geef je je macht weg door iemand anders de schuld te geven van de frustratie. Weet dat niemand, geen mens, geen dier, geen plaats, geen ding, macht heeft over jou, tenzij jij dit zelf geeft. Jij bent namelijk de enige denker in jouw gedachten wereld.

Dus als jij vrede, harmonie en evenwicht wil in je gedachten wereld, dan heb je anders te denken, anders te voelen en anders te doen. Mijn gratis e-book kan je evt. helpen hierbij. Deze krijg je als je je inschrijft op mijn nieuwsbrief:  Inschrijven nieuwsbrief

  • Beperkende overtuigingen over jezelf.

Overtuigingen zijn “vaste” wegen die je bewandeld op basis dat jij denkt dat het waarheid is.

In bovenstaande wordt al duidelijk, dat je gedachten krachtig zijn. Welke bewering denk jij vaak:

  • “Ze zijn tegen me”
  • “Iedereen is altijd behulpzaam”

Deze twee overtuigingen creëren een totaal andere ervaring. Wat we geloven over onszelf en over het leven wordt waar voor ons. Als jij denkt ik ben zwak, zal je dit ook zien in je omgeving, en denk je waarschijnlijk: “Zie je wel, ik ben zwak.” Maar dat komt omdat jij dat aandacht geeft. Energy flows where attention goes! Of te wel energie volgt aandacht. Dus door welke bril kijk jij eigenlijk?

Ik noem dan altijd het voorbeeld van het pesten. Dat heeft mijn eigenwaarde zo aangetast, dat ik echt niet vond dat ik iets waard was of dat ik van mij zelf hield. Maar ik heb zelf het verhaal hierin verandert.

Door dit verhaal te veranderen, vertelde ik dus iets anders in mijn hoofd, dus kreeg ik ook andere ervaringen in mijn omgeving.

  • “Door de pesters, hou ik niet van mij zelf.”
  • “Dankzij de pesters, sta ik nu stevig in mijn schoenen.”

We hebben allemaal wel vreemde ideeën over wie we zijn en zijn opgevoed met starre regels over hoe het leven zou moeten zijn. En dit is niet goed of slecht. Onze opvoeders, in de breedste zin van het woord, hebben zo hun best gedaan en hadden de beste intentie. Dus stop wat je gelooft. Anders denken, is anders voelen en anders doen.

Veroordeel jezelf alsjeblieft niet voor waar je nu staat. Dat je mijn blog hebt gevonden en mij hebt ontdekt, betekent dat je eraan toe bent om een nieuwe, positieve wending aan je leven te geven. Erken dit en waardeer jezelf hierom.

  • Beperkende gedachten uit het collectief.

Mannen huilen niet. Vrouwen kunnen niet met geld omgaan!

Hier door ontstaat dat je niet goed genoeg bent. Herken je dit gedachte? We voegen hier vaak aan toe, dat we het niet goed doen en het niet verdienen. Maar wie zegt dit. In mijn coachsessies, zie ik dit heel vaak. Het niet goed genoeg zijn, wat de levensvreugde belemmert.

Voor wie ben jij dan niet goed genoeg? En volgens wiens normen?

Hoe kun je nu ooit een liefdevol, vreugdevol, welvarend en gezond leven creëren als je helemaal overtuigd bent van deze gedachte? Op de een of andere manier zal jouw belangrijkste onbewuste gedachte dit steeds tegenspreken. Je zult het nooit helemaal voor elkaar krijgen, er zal altijd wel iets misgaan.

De basis van deze wijsheden komen uit Je kunt je leven helen van Louise Hay.

Dank je wel lieve Louise Hay voor jouw wijsheid en inspiratie in mijn leven.

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!