Zekerheid

Niet meer terug naar het Alfa-college voelt nu al als bevrijding.

Ik heb er met zoveel plezier gewerkt, maar het was goed. En hoe weet ik dat nu zeker. Nou door de signalen die ik krijg van het Universum. Dat is mijn zekerheid.

Op 11 juli was mijn laatste werkdag. 15 jaar eerder op dezelfde dag kreeg ik een zwaar ongeval die mijn wereld op zijn kop zette. Die mij er toe aanzette andere keuzes te maken. Het werk wat ik deed, kon ik niet meer doen en ik bemerkte dat ik in een toxische relatie zat. Maar wat de gevolgen van de keuzes waren, die ik door het ongeval kon maken, kon ik niet overzien. Het was totale chaos, totale onzekerheid. Maar ergens wist ik, geloofde ik, dat het goed kwam. Ergens was een zekerheid in mij. En dat kwam het! En hoe.

En zo voelt het 15 jaar later ook. Ik ervaar een JOY in mij, een grote blijdschap, een groter weten, een zekerheid. En Hoe… ook nu weet ik geen vorm. Maar de houvast is vertrouwen en zekerheid.. En niet de zekerheid van geld, baan of vorm, maar de zekerheid van helder weten. Ik weet!

Ik ben dankbaar voor de gave zekerheid, zij verlicht mijn weg.

Zekerheid is een gevoel gebaseerd op geloof, vertrouwen en stelligheid. Het betekent stoutmoedig voorwaarts gaan, nadat je hebt ontdekt wat je waarheid is, in het vertrouwen dat alles goed zal gaan. Je geeft niet over aan de waan van de dag die je dreigt te overheersen. Als je niet weet wat je moet doen, doe je niets. Op een moment weet je het zeker: Dit is de juiste keuze, dit is mijn richting. Deze richting wil ik nemen, deze weg moet ik gaan. Zelfs wanneer je struikelt of faalt, kan twijfel je niet afleiden van wat je weet.

Toen ik het ongeluk had gehad, en niet zeker wist of ik wel voldoende zou kunnen herstellen van mijn niet aangeboren hersenletsel, was alles onzeker. Ik voelde me onzeker om iets te ondernemen. Ik wist dat ik het politiewerk niet meer zou kunnen doen, maar wat dan wel. Ik had even niet het vertrouwen in mijn lichaam en moest mijn roeping loslaten. Accepteren dat het niet meer zou gaan. Aanvaarden, maar hoe doe je dat?

Ik ging Reiki doen. En bij de inwijding voelde ik ineens een vlam, een kracht, iets wat ik ergens wist dat het in mij zat, maar heel lang niet gevoeld had. Ik had geen geloof, vertrouwen of doel, maar voelde dat het goed kwam. Het was er, dat zekere weten. En ik wist niet wat het was, maar ik vertrouwde erop dat ik het op dat moment dat ik het voelde wel zou weten.

Het eerste moment was mijn scheiding. Ik wist dat ik niet meer samen met hem kon zijn en dat het geen gezonde relatie voor ons allebei was. Stap 1. Ik had 2 jaar daarvoor al gevoeld dat ik ergens zou gaan wonen. Ik fietste langs een groot grasland en ik voelde  bij het voorbij fietsen van die plek, dat ik daar ging wonen. Ik verklaarde mezelf voor gek.  Twee jaar later,  ik was inmiddels gescheiden, kreeg ik bij loting de sleutel van nummer 7 op die plek waar ik toentertijd voorbij fietste. En voor degene die het nog niet weten, 7 is mijn getal. Zo bijzonder hoe dit mijn leven al achtervolgde.. en nu weer, een nieuwe stap met huisnummer 7. En toeval.. nee het viel mij toe, en ik wist het twee jaar daarvoor al.

Met een vriendin ging ik een yoga opleiding doen. Ik wist dat ik het geld voor die opleiding bij elkaar zou krijgen en bij de start van de opleiding was dit ook zo. Toen ik begonnen was, wist ik dat dit groter werd. Hoe … geen idee…  Maar het was het ontstaan van Het Zonnepad.  Ik wist. En zo nu ook. Ik heb ontslag genomen, wetend dat er zo iets moois op mijn pad gaat komen, dat het allemaal goed komt, en daar heb ik vertrouwen in. Ik weet. Hoe…. Tja… dat is de zekerheid in mij.  Het licht in mij!

Jij bent hier opdat het goddelijke doel van het universum zich kan ontvouwen. ZO belangrijk ben je!

De enige zekerheid die je hebt, is dat je dood gaat. Je hebt een ziel die komt bij de eerste ademhaling en die gaat bij de laatste. Daartussen in zit jouw leven. Echte zekerheid is weten, dat je geen zekerheid hebt. Dan kun je zorgen dat je elke dag alles uit dat leven haalt. Toch?

Het IK is zo vaak een bron van zorgen. Het IK woont in je lichaam en je weet, dat het lichaam sterft, de hersenen sterven. Dat het hart niet meer klopt, de longen geen adem meer gaan halen en de zintuigen stoppen met voelen. Dus het IK zal ook sterven. Als jouw identiteit vergankelijk is en van korte duur, wat is dan blijvend? Is er een vaste grond?

Deze onzekerheid maakt giftig en vormt de basis van pijn en lijden, omdat je in onwetendheid leeft omtrent de Purusha (Universele Ziel). Deze onwetendheid is de kern van alle ziekte, omdat je onwetend bent over je ware zelf, identificeer je je op dat aspect van je bewustzijn, dat in het innerlijk lichaam woont en het ego wordt genoemd. Maar diep van binnen, bij het meer en meer bewust worden, weet jij, dat jij een ziel bent en onsterfelijk. Je mag dus opzoek gaan naar de zekerheid, het licht in jezelf. Dat deel van jou, dat voor eens en voor altijd de vraag beantwoord: Wie ben ik?

Zekerheid en je eerste chakra, je basis.

Zekerheid is dus een emotie en vanuit emotioneel evenwicht hoort de blaasmeridiaan bij deze emotie. Je bekken wordt ook wel de wieg van het leven genoemd. In de wieg van je bekken liggen je blaas, je urinebuizen en het laatste stuk van je darmen. Bij vrouwen ook de baarmoeder en eierstokken en bij mannen de prostaat en zaadstrengen.

Uitscheiding uit je darmen om je lichaam t ontgiften ligt in je bekkenbodem. De spieren in de bekkenbodem zijn belangrijk. Ook om je rechtop te houden bij het recht ophouden van het onderste deel van je wervelkolom. Deze spieren geven je emotionele zekerheid. Het is je fundament. Je wortelchakra, zorgt voor levenskracht in je lichaam. De levenskracht die vanuit de oermoeder aarde via deze wortel bij jou binnenstroomt.

Deze fijnstoffelijke energie staat voor zelfbehoud, overtrouwen, zekerheid en individueel doorzettingsvermogen. Bij een goede functie van het basis chakra ben je geworteld in het hier en nu en ervaar je zekerheid. Zekerheid is dus een oer vertrouwen en de kleur rood hoort hier bij.

Het eerste chakra wordt ontwikkelt tussen 0-7 jaar. Hoe was die periode voor jou? Was het veilig en liefdevol? Iedereen heeft trauma, groot of klein. Dus je mag aankijken hoe jouw basis gevormd is. Want dit is de basis van wie je bent. Die van mij was niet goed ontwikkelt, waardoor ik echt problemen ervaarde (o.a. de toxische relatie). Maar alles was niet voor niets. Het heeft mij gevormd. Dankzij dat kan ik nu een rolmodel zijn en mensen inspireren.

(Je chakra’s helen? Dit kan met de online chakra module) .

Weet dat er maar 1 moment zeker is en dat is NU!

Affirmatie:
Hoe onzekerder mijn omstandigheden, hoe zekerder ik mij voel, want in onzekerheid, ligt mijn pad naar vrijheid

 • Ik ben zeker van mezelf en mijn kunnen
 • Ik mag er zijn
 • Ik breng mijn leven in balans door van mijzelf te houden
 • Ik versterk mijn oer vertrouwen
 • Er staan mij alleen goede dingen te wachten.
 • Ik kan alles creëren. Alles is mogelijk.
 • Ik ben de baas over mijn leven
 • Ik handel met zekerheid

Oliemixen

 • Week 1 Calm and Lift: 3 dr. Korriander, 2 dr. Pepermint en 2 dr. Balance
 • Week 2  One:  1 dr. Pepermunt, 1 dr. Serenity en 2 dr. Motivate
 • Week 3 Out like a Light: 3 Cedarwood, 3 Lavedel, 2 Vetiver
 • Week 4 In the air: 3 dr. Lavendel, 2 dr. Tangerine, 3 dr. Cedarwood
 • Week 5: Don’t worry, be Happy: 2 dr. Frankincense, 2 dr. Serenity, 1 dr. Lime.

Jij bent hier opdat het goddelijke doel van het universum zich kan ontvouwen. ZO belangrijk ben je!

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!